Computerbril

Computerbrillen verminderen oogvermoeidheid en verbeteren werkcomfort in een digitale wereld.

computerbril-digitale-oogvermoeidheid-xo-optics

De oplossing voor digitale oogvermoeidheid

In een wereld waarin onze ogen constant worden blootgesteld aan schermen, is het geen verrassing dat langdurig en intensief kijken op korte afstanden vermoeidheid en ongemak kan veroorzaken. De introductie van de computerbril, ook bekend als de beeldschermbril, markeert een innovatieve benadering om deze uitdagingen aan te pakken. Deze bril op sterkte is speciaal geoptimaliseerd voor de afstand tussen je ogen en het beeldscherm, evenals voor alles wat zich daar tussenin bevindt. Hierdoor wordt het voor je ogen eenvoudiger om te schakelen tussen verschillende kijkafstanden, waardoor ze minder inspanning hoeven te leveren en minder snel vermoeid raken.

Computerbril: Meer dan alleen zicht

De voordelen van het gebruik van een computerbril zijn legio. Allereerst ervaren je ogen meer rust, waardoor je minder last hebt van symptomen zoals tranende, branderige en vermoeide ogen. Bovendien biedt de bril een beter zicht op je werkplek, waardoor je efficiรซnter en met meer plezier kunt werken. Een bijkomend voordeel is dat het dragen van een computerbril kan bijdragen aan een betere zithouding, waardoor de kans op hoofd-, nek-, schouder- en rugpijn aanzienlijk wordt verminderd.

computerbril-iets-voor-jou-xo-optics

Is een computerbril iets voor jou?

Om te bepalen of een beeldschermbril iets voor jou is, kun je een aantal relevante vragen overwegen. Werk je bijvoorbeeld meer dan twee uur per dag achter de computer? Ervaar je aan het einde van de dag droge ogen of heb je regelmatig last van hoofd-, nek-, schouder- en/of rugpijn na een dag werken achter de computer? Als je een of meer van deze vragen met ‘ja’ beantwoordt, is het zeker de moeite waard om te overwegen een computerbril aan te schaffen. Bekijk onze video’s voor meer informatie.

"Ontdek de voordelen van de computerbril en investeer in comfort en welzijn voor jouw dagelijkse schermgebruik."

computerbril-vergoeding-arbo-xo-optics

Vergoeding voor Computerbrillen volgens de Arbowet

Werkgevers zijn verplicht werknemers tegemoet te komen in de kosten van een computerbril als zij klachten ervaren door frequent en langdurig werken achter een beeldscherm, volgens de Arbowet. Bij Bril van de Baas kun je samen met collega’s een aanvraag doen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten. Het is raadzaam om met je werkgever te overleggen over de specifieke regelingen binnen je organisatie.

Zorgvergoeding en Welzijn

Wat betreft de vergoeding van de kosten van een computerbril door de zorgverzekering, is dit afhankelijk van je individuele polis. Neem contact op met je zorgverzekeraar om te achterhalen of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Kortom, de computerbril biedt niet alleen een oplossing voor oogongemakken, maar komt ook tegemoet aan de behoefte aan ergonomie en welzijn in een wereld vol digitale schermen.