Dita Zonnebrillen

Dita zonnebrillen zijn niet slechts een accessoire; ze vormen een belichaming van uitzonderlijk vakmanschap en toewijding op het allerhoogste niveau.

dita-zonnebrillen-eeuw-vakmanschap-co-optics

Eeuw van Vakmanschap

Met een indrukwekkende geschiedenis van maar liefst 100 jaar hebben de meesterambachtslieden van Dita zich gewijd aan het verfijnen van hun ambacht. Het productieproces van een enkel Dita frame vereist de inzet van niet minder dan 100 ambachtslieden en meesterambachtslieden, en het volledig voltooien ervan kan tot wel 8 maanden in beslag nemen, met een nauwgezette aandacht voor detail over maar liefst 350 afzonderlijke stappen in het productieproces.

Titanium Meesterschap

Een onmisbaar element in de creatie van Dita zonnebrillen is het gebruik van hoogwaardig titanium. Dita maakt gebruik van een van de hoogste kwaliteiten bèta-titanium, dat niet alleen licht van gewicht is maar ook duurzaam en buitengewoon flexibel. Het gebruikte bèta-titanium weegt slechts een derde van staal, wat resulteert in brillen die niet alleen comfortabel, maar ook opmerkelijk stevig zijn.

Dita's Slow-Polished Japans Acetaat

Een ander kenmerk van de onwankelbare productiefilosofie van Dita is het gebruik van Japans acetaat. In tegenstelling tot merken die massale hoeveelheden acetaat snel en goedkoop verwerken, kiest Dita ervoor om hun acetaat monturen langzaam te polijsten met authentieke, met de hand gesneden bamboe snippers. Dit traditionele bamboepolijstproces leidt tot een diepere, rijkere afwerking die de hoogwaardige kwaliteit onmiddellijk zichtbaar en voelbaar maakt wanneer je een Dita frame in handen hebt.

dita-zonnebrillen-japans-acetaat-xo-optics

Japanse Perfectie

De toewijding aan ongeëvenaarde kwaliteit wordt verder benadrukt door het feit dat alle frames in Japan worden afgewerkt. Dit is geen willekeurige keuze, maar eerder een noodzaak. De minutieuze details in de frames vereisen het hoogste kwaliteitsniveau, en dat niveau wordt gevonden in Japan. Dita integreert zorgvuldig traditionele en moderne productietechnieken, zorgvuldig geselecteerd op elke fase van het proces, wat resulteert in zonnebrillen van buitengewone kwaliteit. De productie vindt plaats in enkele van ’s werelds oudste en meest gerespecteerde brillenfabrieken, waarvan sommige al generaties lang in handen zijn van dezelfde families, waardoor de erfenis van vakmanschap wordt voortgezet.